Auto huren
Auto's huren admin  

Een auto huren? Hier moet je op letten

Wil je een auto huren? Bijvoorbeeld om naar je vakantiebestemming te rijden, meer vrijheid te hebben op je bestemming of om bijvoorbeeld te verhuizen? Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto.

Regelgeving voor autoverhuur

Wanneer je een auto gaat huren is het belangrijk om je te verdiepen in de regelgeving rondom het huren van een auto bij de betreffende verhuurder en in het betreffende land. Bij veel autoverhuurder moet je minimaal 21 jaar zijn om een auto te kunnen huren. Soms is de minimale leeftijd zelfs 25 jaar. Er zijn speciale bedrijven voor autoverhuur onder jongeren tussen de 18 en 21 jaar, maar hier kunnen extra kosten aan verbonden zitten.

 

Wanneer je een auto huurt in het buitenland is het belangrijk om te checken of je een internationaal rijbewijs nodig hebt. In Europa is dit meestal niet het geval, maar in overige landen wel. Een internationaal rijbewijs kun je aanvragen bij de ANWB.

De grens over

Wanneer je een auto wilt huren voor bijvoorbeeld een roadtrip door meerdere landen, is het belangrijk te checken of je met de gehuurde auto de grens over mag. Dit is niet altijd het geval. Controleer dit dus goed.

Verzekeringen 

Om onverwachte kosten te voorkomen, is het verstandig om voor een all-risk verzekering te kiezen. Check ook bij een all-risk verzekering altijd nog even waarvoor je precies verzekerd bent. Het kan zijn dat je nog een eigen risico hebt.

Zorg dat je een creditcard hebt

Wanneer je een auto huurt is het belangrijk dat je een creditcard bij je hebt. Verhuurders willen vaak je creditcardgegevens hebben. Je creditcard wordt namelijk niet alleen gebruikt voor de betaling, maar ook voor de borg en eventuele schade, boetes en eigen risico. Vaak moet de creditcard waarmee wordt betaald op naam staan van de hoofdbestuurder. Ook is het belangrijk om te zorgen dat je voldoende limiet hebt op je creditcard.

 

Met deze tips ga jij goed voorbereid met je huurauto de weg op!